Πληροφορίες & Φωτογραφίες για την Ύδρα

Ύδρα-Λιμάνι

Διαφήμιση

Ύδρα

Πληροφορίες & Φωτογραφίες

Η κοσμοπολίτικη Ύδρα αποτελεί δημοφιλή προορισμό διακοπών επισκεπτών από ολόκληρη την Ελλάδα. Το άγριο τοπίο έρχεται σε μεγάλη αντίθεση με το αρχοντικό χαρακτήρα της πόλης της Ύδρας, που δημιουργούν ένα μοναδικό συνδυασμό. Στο νησί υπάρχει πρόσβαση ακτοπλοϊκά αλλά παρέχονται και υπηρεσίες εναέριας μετάβασης με ελικόπτερο. Αν και απέχει αρκετά από το λιμάνι του Πειραιά, αξίζει κανείς να την επισκεφτεί καθώς το αποτέλεσμα αποζημιώνει τον επισκέπτη και με το παραπάνω.

Στην πόλη της Ύδρας, ο επισκέπτης ξεκινώντας την περιήγησή του, θα αντικρύσει τα σπίτια απλώμενα στις πλαγιές δύο λόφων σχεδόν αμφιθεατρικά. Εκατέρωθεν την εισόδου του λιμανιού, είναι αδύνατο να μην γοητευτεί από την επιβλητική θέα των προμαχώνων με τα κανόνια. Η Πόλη έχει χαρακτηριστεί διατηρητέα και για το λόγο αυτό απογορεύεται η χρήση αυτοκινήτων. Αντί αυτών, η χρήση των γαϊδουριών καθιστά τις μετακινήσεις πιο διασκεδαστικές, δίνοντας και μία νότα ρομαντισμού και νοσταλγίας περασμένων εποχών.

Το άγριο τοπίο έρχεται σε μεγάλη αντίθεση με το αρχοντικό χαρακτήρα της πόλης της Ύδρας, που δημιουργούν ένα μοναδικό συνδυασμό.

Εκτός όμως απο τη γραφικότητα του τοπίου και την πλούσια ιστορία, η Ύδρα έχει να προσφέρει πολλά περισσότερα στον επισκέπτη απο όσα και αν ο ίδιος προσδοκά. Διαμονή, με εύρος από οικονομικά ενοικιαζόμενα δωμάτια, μέχρι πολυτελείς σουίτες ξενοδοχείων, είναι όλα στη διάθεση του επισκέπτη. Καταστήματα για αγορές, με επιλογές που και μεγαλύτερες πόλεις θα ωχριούσαν μπροστά τους. Εστιατόρια, μεζεδοπωλεία, ταχυφαγεία κ.α. ικανά να εκπλήξουν ευχάριστα τους καλοφαγάδες και τέλος καφετέριες και μπαράκια που θα θέσουν υπό δοκιμή τις αντοχές και των πιο γλετζέδων επισκεπτών. Μία πόλη, με τόσες όψεις, που δε θα αφήσει κανέναν παραπονεμένο.

Διαφήμιση

Πληθώρα μνημείων επιφανών Υδραίων, όπως αγάλματα, μνημεία αλλά και οι πατρογονικές του οικίες, που διέπρεψαν στο βίο τους, βρίσκονται διάσπαρτα σε όλη την Πόλη. Μερικοί εξ αυτών είναι ο Ναύαρχος Παύλος Κουντουριώτης, ο Ανδρέας Μιαούλης, ο Αντώνιος Κριεζής, η Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα κ.α. Επίσης πολλά τοπονύμια όπως πλατείες και δρόμοι, σαν ελάχιστο φόρο τιμής φέρουν ονόματά τους.

Πιο πολύ από κάθε άλλο νησί, η Ύδρα έχει εμπνέυσει ανθρώπους των τεχνών. Από ποιητές, γλύπτες, ζωγράφους, μέχρι και την 7η τέχνη. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε η στέγαση παραρτήματος της Σχολής Καλών Τεχνών στο Αρχοντικό του Ιάκωβου Τομπάζη. Επίσης στην Πόλη βρίσκονται και πολλά πολιτιστικά μνημεία που αξίζει κανείς να επισκεφτεί. Οι παραλίες της Ύδρας είναι και ο βασικός λόγος επίσκεψης στο νησί. Άλλες αμμώδεις, άλλες βραχώδεις και άλλες με βότσαλα, όλες όμως με κοινό παρανομαστή τα πεντακάθαρα και γαλανά νερα, θα μαγέψουν τον επισκέπτη και θα του προσφέρουν στιγμές χαλάρωσης, που όμοιές του δε θα έχει ξαναζήσει. Μερικές από τις κυριότερες παραλίες είναι η Σπηλιά, το Καμίνι, ο Βλυχός, το Μπίστι, ο Παλαμίδας, ο Άγιος Νικόλαος και το Μαντράκι.

Το φυσικό κάλος του υπόλοιπου νησιού, εκτός των παράκτιων περιοχών, είναι επίσης τεράστιο. Οι φυσιολάτρες θα βρούν στην Ύδρα έναν επίγειο παράδεισο, καθώς μορφολογικά αποτελείται από μία οροσειρά 20 χιλιομέτρων, στην οποία έχουν χαρακτεί 10 πεζοπορικές διαδρομές, μέσα από τις οποίες μπορεί κανείς να γνωρίσει το νησί ακόμα καλύτερα.

  • Η επιχείρησή σας εδώ!

Σχόλια Επισκεπτών

Αφήστε ένα σχόλιο

Η διεύθυνση του e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί

Τα απαιτούμενα πεδία είναι με αστερίσκο *
Επιθυμώ εγγραφή στο newsletter του argosaronikos.gr

Developed By Argosaronikos.gr Dev's Team