Αξιοθέατα στον Πόρο

Δείτε σε χάρτη όλα τα αξιοθέατα του Πόρου
Μοναστήρι Ζωοδόχου Πηγής - Πόρος
Μοναστήρι
Μοναστήρι Ζωοδόχου Πηγής

Χτισμένο σε μια πευκόφυτη τοποθεσία, πάνω από την παραλία "Μοναστήρι", ιδρύθηκε το 1720 από τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών Ιάκωβο Β’. Για την επίσκεψη στο Μοναστήρι υπάρχει κώδικας ενδυμασίας (dresscode), ενώ στην είσοδο της μονής υπάρχει καφενείο. Η θέα από το Μοναστήρι κόβει την ανάσα.


  • Μοναστήρι
Ρωσικός Ναύσταθμος - Πόρος
Ρωσικός Ναύσταθμος
Ρωσικός Ναύσταθμος

Βρίσκεται στην ομώνυμη παραλία "Ρωσικός Ναύσταθμος" και αποτελείται από ένα ερειπωμένο συγκρότημα κτιρίων, όπου οι Ρώσοι στα τέλη του 18ου αιώνα έφτιαξαν τον ναύσταθμό τους.


  • Ιστορικό αξιοθέατο

Διαφήμιση

Προσθήκη Αξιοθέατου
Πόρος
Προσθέστε ένα αξιοθέατο!

Το argosaronikos.gr βασίζεται στην διαδραστικότητα των επισκεπτών του. Προσθέστε ένα αξιοθέατο και εμείς θα πάμε, θα το φωτογραφίσουμε, θα μάθουμε πληροφορίες και θα το δημοσιεύσουμε!

Ρολόι - Πόρος
κέντρο Πόρου
Το Ρολόι του Πόρου

Το ιστορικό Ρολόι του Πόρου, χτισμένο το 1927, αποτελεί το σήμα κατατεθέν του νησιού και είναι εύκολα διακριτό όπως πλησιάζετε με το πλοίο ή από τις ακτές της Πελοποννήσου, απέναντι. Για να ανεβείτε στο Ρολόι, θα περπατήσετε στα σοκάκια, μέσα στο κέντρο του Πόρου, ενώ θα ακολουθείτε τις μικρές πινακίδες που οδηγούν εκεί. Η θέα από το Ρολόι θα σας ανταμείψει.


  • Αξιοθέατο
Φάρος Ντάνα - Πόρος
Ακρωτήρι Ντάνα
Φάρος Ντάνα

Ο Φάρος της Ντάνας, βρίσκεται ανατολικά του Πόρου, στο ομώνυμο ακρωτήρι, στην είσοδο του στενού Πόρου-Μεθάνων. Χτίστηκε το 1870 και ανακαινίστηκε το 2011, οπότε και απέκτησε ενεργειακή επάρκεια με τη χρήση φωτοβολταϊκών. Για να πάτε εκεί, θα περάσετε τον Ρώσικο Ναύσταθμο (στο αριστερό σας χέρι) και θα δείτε ένα χωματόδρομο με την αντίστοιχη σήμανση, στον οποίο θα πρέπει να συνεχίσετε πεζοί.


  • Φάρος
Ιερό Ποσειδώνα - Πόρος
Πόρος
Ιερό του Ποσειδώνα

Το ιερό του Ποσειδώνα βρίσκεται κοντά στην αρχαία πόλη της Καλαυρείας και είναι χτισμένο σε υψόμετρο 190μ. Η κατασκευή του χρονολογείται τέλος του 6ου - αρχές του 5ου αι. π.Χ. Εκεί, σύμφωνα με τον Στράβων, κατέφυγε και πέθανε ο ρήτορας Δημοσθένης το 322 π.Χ.


  • Αρχαιολογικός χώρος

Διαφήμιση

Developed By Argosaronikos.gr Dev's Team