Πληροφορίες & Φωτογραφίες για τον Πόρο

Πόρος-Λιμάνι, Ρολόι

Διαφήμιση

Πόρος

Πληροφορίες & Φωτογραφίες

Το μικρό αυτό κόσμημα του Σαρωνικού βρίσκεται δίπλα στις πελοποννησιακές ακτές και είναι προσβάσιμο από το χωριό Γαλατά σε 10 μόλις λεπτά, από τον Πειραιά με ιπτάμενο δελφίνι ή ferry boat, αλλά και από γειτονικά νησιά. Χαρακτηριστικά του γνώρισματα είναι το καταπράσινο τοπίο και η ηρεμία που αυτό αποπνέει. Σε συνδυασμό με την ζεστή φιλοξενία των ντόπιων, την τοπική κουζίνα και τις όμορφες παραλίες αποτελεί ιδανικό προορισμό για εξορμήσεις μικρής ή και μεγαλύτερης διάρκειας.

Το πρώτο και σημαντικότατο αξιοθέατο που αντικρίζει κανείς φτάνοντας στον Πόρο, είναι το επιβλητικό ρολόι που βρίσκεται στην κορυφή του λόφου. Όλη η πόλη του Πόρου είναι χτισμένη αμφιθεατρικά στις πλαγιές των λόφων που περιβάλουν το λιμάνι. Η φίνα αρχιτεκτονική των νεοκλασσικών κτιρίων είναι δύσκολο να περάσει απαρατήρητη, η οποία είναι και η αιτία του ιδιαίτερου τοπίου. Στους παραλιακούς δρόμους υπάρχουν διάσπαρτα εστιατόρια και ταβερνάκια, προς τέρψιν των επισκεπτών, τα οποία προσφέρουν υψηλής ποιότητας προϊόντα, αλλά και υπηρεσίες. Επίσης τα καφέ και τα μπαρ, φροντίζουν να προσφέρουν τη διασκέδαση και τη χαλάρωση που ο επισκέπτης επιθυμεί.

Χαρακτηριστικά του γνώρισματα είναι το καταπράσινο τοπίο και η ηρεμία που αυτό αποπνέει. Σε συνδυασμό με την ζεστή φιλοξενία των ντόπιων, την τοπική κουζίνα και τις όμορφες παραλίες αποτελεί ιδανικό προορισμό για εξορμήσεις.

Στην Πόλη του Πόρου βρίσκεται και το Αρχαιολογικό Μουσείο, όπου εκτιθονται πληθώρα αρχαιολογικών ευρυμάτων από το Ναό του Ποσειδών, της Αρχαίας Τροιζήνας και άλλων αρχαιολογικών χώρων του νησιού. Επίσης πολύ ενδιαφέρουσα θα είναι η επίσκεψη στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Γεωργίου με τις εξαιρετικές τοιχογραφίες, όσο και στη Χατζοπούλειο Δημοτική Βιβλιοθήκη. Το Μοναστήρι της Ζωοδώχου Πηγής βρίσκεται σε μία καταπράσινη περιοχή ανατολικά της Πόλης και αξίζει οπωσδήποτε να το επισκευθεί κανείς και να δει την πήγη στην είσοδο της Μονής που λέγεται ότι έχει θεραπευτικές ιδιότητες.

Διαφήμιση

Βορειότερα βρίσκεται ο Ρωσικός ναύσταθμος, που αποτελούσε σταθμό ανεφοδιασμού του Ρωσικού Στόλου που έπλεε στο Αιγαίο. Το Κέντρο Εκπαίδευσης Πόρου βρίσκεται στην άκρη της πόλης και στεγάζεται σε παλαιά ανάκτορα του Βασιλιά Όθωνα, αλλά δεν είναι επισκέψιμο από το κοινό. Το Λεμονόδασος αποτελεί μία μεγάλη έκταση κατάφυτη με λεμονίες και πορτοκαλιές, που ευοδιάζει από τα αρώματα των ανθών των δέντρων και προσφέρεται για περίπατο αλλά και φαγητό σε κάποια από τις πολλές ταβέρνες της περιοχής.

Οι παραλίες του νησιού αποτελούν πόλο έλξης των τουριστών και εν πολλοίς αποτελούν και κύρια αφορμή για να επισκεφθεί κανείς το νησί. Είναι προσβάσιμες με δρόμο και μπορεί κανείς να φτάσει σε αυτές με ενοικιαζόμενα μέσα όπως μηχανάκια, αλλά και ποδήλατα ή ακόμα και με τα πόδια στις πιο κοντινές. Η μετακίνηση επίσης μπορεί να γίνει με λεωφορεία που υπάρχουν, αλλά και με μισθωμένα βαρκάκια από το λιμάνι.

  • Η επιχείρησή σας εδώ!

Σχόλια Επισκεπτών

Αφήστε ένα σχόλιο

Η διεύθυνση του e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί

Τα απαιτούμενα πεδία είναι με αστερίσκο *
Επιθυμώ εγγραφή στο newsletter του argosaronikos.gr

Developed By Argosaronikos.gr Dev's Team