Πληροφορίες & Φωτογραφίες για τη Σαλαμίνα

Σαλαμίνα

Διαφήμιση

Σαλαμίνα

Πληροφορίες & Φωτογραφίες

Το μεγαλύτερο από τα νησιά του Σαρωνικού, το οποίου βρίσκεται εξαιρετικά κοντά στο κλεινόν άστυ, είναι σαν θησαυρός που περιμένει να τον ανακαλύψεις. Γνωστό από την αρχαιότητα για την ομώνυμη ναυμαχία, αποτελεί σήμερα μία σοβαρή πρόταση διακοπών, καθώς διαθέτει σύγχρονα καταλύματα και υπηρεσίες εστίασης, σε συνδυασμό με τις παραλίες του που θα συγκινήσουν τον επισκέπτη. Μπορεί κανείς να μεταβεί στο νησί απευθείας από τον Πειραιά, το Πέραμα και τη Νέα Πέραμο σε πολύ λίγο χρόνο.

Η Σαλαμίνα λόγω της θέσης της είναι πολύ δημοφιλής προορισμός, ακόμα και για αυθημερόν εκδρομές. Κύριος προορισμός είναι η Πόλη της Σαλαμίνας, η οποία δεν υστερεί σε τίποτα από μία σύγχρονη αστική πόλη, παρά μόνο στα συναφή προβλήματα. Έχοντας μεγάλο πλήθος καταλυμάτων παντός τύπου, μπορεί να καλύψει ακόμα και τις ανάγκες της υψηλής περιόδου χωρίς πρόβλημα και να προσφέρει στον επισκέπτη ευχάριστη και άνετη διαμονή. Οι ψαροταβέρνες και τα ουζερί έχουν την τιμητική τους, τα οποία αμέσως θα ανακαλύψουν οι καλοφαγάδες. Η διασκέδαση επίσης καλά κραττεί, με κάθε επιλογή να είναι διαθέσιμη, από ζωντανή μουσική, μπαρ, καφετέριες κ.α.

Οι ψαροταβέρνες και τα ουζερί έχουν την τιμητική τους, τα οποία αμέσως θα ανακαλύψουν οι καλοφαγάδες.

Διαφήμιση

Τα αξιοθέατα του νησιού είναι επίσης πολλά, τόσο στην Πόλη της Σαλαμίνας, όσο και διάσπαρτα σε όλο το νησί. Αυτά είναι πολιτιστικά, αρχαιολογικά και θρησκευτικά. Μερικά από αυτά είναι οι διάσημοι ανεμόμυλοι είναι από τα πλέον γραφικά αξιοθέατα, το σπίτι του ποιητή Άγγελου Σικιελιανού, ο τάφος του αγωνιστή Γεώργιου Καραϊσκάκη, ο πέτρινος φάρος στο ακρωτήρι Λυκόπουλο και το Μουσείο Λαϊκής Τέχνης και Ιστορίας. Επίσης η Ιερά Μονή Υπαπαντής, η Μονή του Αγίου Νικολάου Λεμονιών, η Μονή Φανερωμένης και οι Ναοί της Παναγίας Ελευθερώτριας, Αγίου Μηνά κ.α. αποτελούν μερικά από τα θρησκευτικά αξιοθέτα του νησιού. Τέλος με τη βαριά ιστορία του νησιού, αξίζει να επισκεφτεί κανείς το Σπήλαιο του Ευριπίδη και την Αρχαία πόλη της Σαλαμίνας, με σκοπό να προδιατεθεί θετικά και για περαιτέρω έρευνα.

Οι μετακινήσεις στο νησί είναι πολύ άνετες και γρήγορες καθώς το οδικό δίκτυο είναι σε πολύ καλή κατάσταση. Έτσι είτε μετακινείται κανείς με ίδια μέσα, είτε με τα παρεχόμενα λεωφορεία και ταξί, μπορεί να μεταβεί παντού και σε σύντομο χρονικό διάστημα, από την πιο απομακρυσμένη παραλία, μέχρι και τις κορφές των υψωμάτων του νησιού. Το φυσικό κάλος της Σαλαμίνας είναι επίσης μεγάλο, γεγονός που είναι πασιφανές από τις παραλίες του νησιού, αλλά και από τις πευκόφυτες εκτάσεις που καλύπτουν τους λόφους του. Πεζοπορικές διαδρομές, από ήπιες μέχρι και πιο απαιτητικές, είναι διάσπαρτες στο νησί που ξεκινούν ακόμα και από τις αμμουδίες και ανεβαίνουν μέχρι τις κορφές και τα πολλά ξωκλήσια του νησιού, χαρίζοντας στον περιπατητή, μία υπέροχη θέα που τον αποζημειώνει για όλη του την κούραση.

  • Η επιχείρησή σας εδώ!

Σχόλια Επισκεπτών

Αφήστε ένα σχόλιο

Η διεύθυνση του e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί

Τα απαιτούμενα πεδία είναι με αστερίσκο *
Επιθυμώ εγγραφή στο newsletter του argosaronikos.gr

Developed By Argosaronikos.gr Dev's Team