Αξιοθέατα στην Ύδρα

Δείτε σε χάρτη όλα τα αξιοθέατα της Ύδρας
Άγαλμα Μιαούλη - Ύδρα
λιμάνι, Ύδρα
Άγαλμα Ανδρέα Μιαούλη

Το Άγαλμα του Ανδρέα Μιαούλη βρίσκεται στην είσοδο του λιμανιού της ύδρας στον ανατολικό λιμενοβραχίονα. Ο Ανδρέας Μιαούλης - Βώκος (1769-1835), ήταν Έλληνας Ναύαρχος που ανέλαβε κατά την ελληνική Επανάσταση (1821), την αρχηγία αρχικά του Στόλου της Ύδρας και στη συνέχεια όλου του ελληνικού Στόλου, φέροντας νικηφόρα αποτελέσματα σε πλήθος ναυμαχιών.


  • Άγαλμα - Μνημείο
Αρχοντικό Παύλου Κουντουριώτη - Ύδρα
κέντρο, Ύδρα
Αρχοντικό Παύλου Κουντουριώτη

Πρόκειται για ένα ιδιαίτερο κτίριο της Ύδρας, χτισμένο στις αρχές του 19ου αιώνα από τον Γεώργιο Κουντουριώτη. Εκεί έχει ταφεί ο Παύλος Κουντουριώτης ο θρυλικός κυβερνήτης του Θωρηκτού Αβέρωφ, σύμφωνα με τη δική του επιθυμία. Το κτίριο πέρασε στο κράτος, από τους απόγονους του Παύλου Κουντουριώτη, με τον όρο να στεγαστεί μουσείο, ωστόσο ακόμα δεν έχει αξιοποιηθεί.


  • Αρχοντικό

Διαφήμιση

Ιστορικό Αρχείο - Μουσείο Ύδρας
λιμάνι, Ύδρα
Ιστορικό Αρχείο - Μουσείο Ύδρας

Το Ιστορικό Αρχείο - Μουσείο Ύδρας (Ι.Α.Μ.Υ.) στεγάζεται σε ένα εξαιρετικής αρχιτεκτονικής κτίριο, στο λιμάνι της Ύδρας, λίγο πριν φτάσουμε στο άγλαμα του Μιαούλη. Εκεί εκτίθενται κειμήλια από την ελληνική Επανάσταση (1821), σπουδαία έργα ζωγραφικής, αλλά και πλήθος υλικού σχετικά με την Ύδρα και τη ναυτική της παράδοση.


  • Μουσείο
Προσθήκη Αξιοθέατου
Ύδρα
Προσθέστε ένα αξιοθέατο!

Το argosaronikos.gr βασίζεται στην διαδραστικότητα των επισκεπτών του. Προσθέστε ένα αξιοθέατο και εμείς θα πάμε, θα το φωτογραφίσουμε, θα μάθουμε πληροφορίες και θα το δημοσιεύσουμε!

Πέτρινο Γεφύρι Βλυχού - Ύδρα
Βλυχός
Πέτρινο Γεφύρι Βλυχού

Πρόκειται για ένα γεφύρι μοναδικής ομορφιάς και μάλιστα το μοναδικό πέτρινο γεφύρι της Ύδρας. Θα το συναντήσετε στη διαδρομή από το λιμάνι της Ύδρας, προς τον Βλυχό, λίγο πριν φτάσετε εκεί. Η κατασκευή της γέφυρας εικάζεται ότι έγινε περίπου το 1825.


  • Πέτρινο Γεφύρι

Διαφήμιση

Developed By Argosaronikos.gr Dev's Team