Πληροφορίες & Φωτογραφίες για τις Σπέτσες

Λιμάνι, Ντάπια, Πλατεία Ποσειδωνίου-Σπέτσες

Διαφήμιση

Σπέτσες

Πληροφορίες & Φωτογραφίες

Ακόμα μία επιλογή ποιοτικών διακοπών αποτελεί το νησί των Σπετσών. Τα γραφικά πλακόστρωτα δρομάκια, οι άμαξες με τα άλογα και η απουσία αυτοκινήτων δημιουργούν μία ατμόσφαιρα περασμένης εποχής. Παρόλα αυτά οι προσφερόμενες υπηρεσίες είναι υψηλής ποιότητας είτε πρόκειται για διασκέδαση, διαμονή ή εστίαση. Οι παραλίες του νησιού περιμένουν τον επισκέπτη να τις ανακαλύψει και να παραδοθεί στη μαγεία τους. Εκτός από τα τακτικά ακτοπλοϊκά δρομολόγια, στο νησί υπάρχει δυνατότητα πρόσβασης αλλά και μετακίνησης με θαλάσσια ταξί.

Τις Σπέτσες αποτελούν το νησί το Σπετσών και 3 μικρότερες νησίδες, η Σπετσοπούλα, ο Άγιος Ιωάννης και το Μικρό Μπούρμπουλο. Ξεκινώντας από το Παλιό Λιμάνι, μπορεί να απολαύσει κανείς έναν ήρεμο περίπατο στον παραλιακό δρόμο. Αν επισκεφθεί κανείς το νησί με σκάφος, εδώ είναι το καταλληλότερο σημείο να δέσει και να απολαύσει τις υψηλής ποιότητες υπηρεσίες του λιμένα, καταβάλλοντας το αντίστοιχο αντίτιμο προς τις Λιμενικές Αρχές. Το νεό λιμάνι ή αλλιώς Ντάπια, είναι και το λιμάνι στο οποίο φτάνουν τα ιπτάμενα δελφίνια και τα άλλα επιβατηγά πλοία.

Τα γραφικά πλακόστρωτα δρομάκια, οι άμαξες με τα άλογα και η απουσία αυτοκινήτων δημιουργούν μία ατμόσφαιρα περασμένης εποχής.

Υπάρχουν πολλά καταλύματα για την αυξημένη ζήτηση των επισκεπτών, καθώς και πλήθος εστιατορίων και καφέ. Από τη στιγμή που θα φτάσει κανείς στις Σπέτσες, η μετακίνησή του μπορεί να γίνει με λεωφορεία που λειτουργούν κατά τις τουριστικές περιόδους, με ταξί, ιππήλατες άμαξες, ενοικιαζόμετα μηχανάκια ή ποδήλατα. Το εύρος των διαθέσιμων καταλυμάτων είναι μεγάλο και για το λόγο αυτό μπορεί να καλύψει τα βαλάντια όλων των επισκεπτών. Η νυχτερινή ζωή των Σπετσών ξεκινάει από την ώρα που θα πέσει το σκοτάδι και μέχρι το πρωί, παντώς τύπου νυχτερινά μαγαζία υπόσχονται έντονη διασκέδαση. Αξίζει τέλος να δοκιμάσει κανείς τοπικά εδέσματα και συνταγές όπως Ψάρι αλά Σπετσιώτα.

Διαφήμιση

Η φύση στάθηκε γενναιόδωρη με τις Σπέτσες. Το φυσικό τοπίο, πλούσια σε εναλλαγές συνδυάζει τις μαγευτικές παραλίες, με το πευκόφυτο ορεινό κομμάτι του νησιού. Πληθώρα μονοπατιών που ξεκινούν από τα πεδινά, ανηφορίζουν προς τα υψώματα του νησιού και οδηγούν τον επισκέπτη σε μία διαδρομής εξερεύνησης της παρθένας φύσης. Αν κανείς βάλει σκοπό να επισκεφτεί και το ξωκλήσι του Προφήτη Ηλία που βρίσκεται χτισμένο στο ψηλότερο σημείο του νησιού, θα μπορέσει να απολαύσει και την πανοραμική θέα 360ο, μέχρι όπου φτάνει το μάτι. Οι παραλίες από την άλλη, αποτελούν υπόδειγμα, είτε πρόκειται για οργανωμένες, είτε για ελεύθερες, όσον αφορά την καθαρότητα της παραλίας και των νερών. Οι επιλογές είναι πολλές και η δυνατότητα πρόσβασης με τα παρεχόμενα μέσα, είναι εύκολη και άμεση.

Τέλος η πλούσια ιστορία του νησιού, καλεί τον επισκέπτη να την εξερευνήσει. Το μουσείο Σπετσών και το μουσείο Μπουμπουλίνας, μπορούν να δώσουν το πρώτο ερέθισμα, με σκοπό να εντρυφήσει κανείς τόσο στην παλαιά και νεότερη ιστορία, όσο και στα σύχρονα πολιτιστικά δρώμενα του τόπου.

  • Η επιχείρησή σας εδώ!

Σχόλια Επισκεπτών

Αφήστε ένα σχόλιο

Η διεύθυνση του e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί

Τα απαιτούμενα πεδία είναι με αστερίσκο *
Επιθυμώ εγγραφή στο newsletter του argosaronikos.gr

Developed By Argosaronikos.gr Dev's Team