Αξιοθέατα στην Αίγινα

Δείτε σε χάρτη όλα τα αξιοθέατα της Αίγινας
Ναός της Αφαίας - Αίγινα
Ναός της Αφαίας
Ναός της Αφαίας

Ο Ναός της Αφαίας, που χρονολογείται περίπου στο στο 500 π.Χ, βρίσκεται στα ανατολικά του νησιού, κοντά στην Αγία Μαρίνα. Πιστεύεται ότι αποτέλεσε πρότυπο ναού, για τους αρχιτέκτονες του Παρθενώνα, Ικτίνο και Καλλικράτη.


  • Αρχαιολογικός χώρος - Μουσείο
Παλαιόχωρα - Αίγινα
Παλαιοχώρα
Παλαιοχώρα

Ανατολικά του λιμανιού της Αίγινας και κοντά στην εκκλησία του Αγίου Νεκταρίου, βρίσκεται η Παλαιόχωρα, ένας ερειπωμένος οικισμός του Μεσαίωνα. Εκεί μεταφέρθηκε η πρωτεύουσα του νησιού περίπου τον 9ο αιώνα μ.Χ. προκειμένου να προστατευθεί από τις επιθέσεις των Αράβων πειρατών.


  • Ιστορικό Αξιοθέατο

Διαφήμιση

Προσθήκη Αξιοθέατου
Αίγινα
Προσθέστε ένα αξιοθέατο!

Το argosaronikos.gr βασίζεται στην διαδραστικότητα των επισκεπτών του. Προσθέστε ένα αξιοθέατο και εμείς θα πάμε, θα το φωτογραφίσουμε, θα μάθουμε πληροφορίες και θα το δημοσιεύσουμε!

Άγιος Νεκτάριος - Αίγινα
Άγιος Νεκτάριος
Ναός Αγίου Νεκταρίου

Ο Ναός και το Μοναστήρι του Αγίου Νεκταρίου, βρίσκονται ανατολικά του λιμανιού της Αίγινας, στον δρόμο για Αγία Μαρίνα και περίπου στο κέντρο του νησιού. Πρόκειται για έναν επιβλητικό ναό που αποτελεί πόλο έλξης για χιλιάδες επισκέπτες θρησκευτικού τουρισμού.


  • Ναός, Μοναστήρι
Κολώνα - Αρχαιολογικός χώρος - Αίγινα
λιμάνι Αίγινας
Αρχαιολογικός χώρος Κολώνας

Ο Αρχαιολογικός χώρος της Κολώνας και το Αρχαιολογικό Μουσείο Αίγινας, βρίσκονται δίπλα στο λιμάνι. Ο λόφος ονομάστηκε Κολώνα από τους Βενετσιάνους ναυτικούς που είχαν ως σημάδι προσανατολισμού τους τις κολώνες του ναού του Απόλλωνος που δέσποζε στην κορυφή του λόφου.


  • Αρχαιολογικός χώρος - Μουσείο
Πύργος Μάρκελλου - Αίγινα
κέντρο Αίγινας
Πύργος του Μάρκελλου

Πρόκειται για έναν ενετικό πύργο, που χτίστηκε στα τέλη του 17ου αιώνα και ανακαινίστηκε από τον βουλευτή και μέλος της Φιλικής Εταιρείας Σπυρίδωνα Μάρκελλο, το 1802. Σήμερα, το ισόγειο του κτιρίου φιλοξενεί διάφορες εκθέσεις, ενώ εκεί στεγάζονται επίσης το Καποδιστριακό Πνευματικό Κέντρο του Δήμου και το Κέντρο Κοινωνικού προβληματισμού «Σπύρος Αλεξίου».


  • Ιστορικό Αξιοθέατο

Διαφήμιση

Μουσείο Καπράλου - Αίγινα
Αίγινα
Μουσείο Καπράλου

Tο Μουσείο του Χρήστου Καπράλου βρίσκεται λίγο έξω από την Αίγινα, στον δρόμο προς Σουβάλα, λίγο μετά τον φάρο του Μπούζα. Εκεί έχετε την ευκαιρία να δείτε έργα του μεγάλου δημιουργού από το 1963 έως και το 1993 που έφυγε από την ζωή. Ένα από αυτά είναι και το "Άγαλμα της Μάνας" που βρίσκεται έξω από το Μουσείο.


  • Μουσείο
Ιστορικό & Λαογραφικό Μουσειο Αιγινας
κέντρο Αίγινας
Ιστορικό & Λαογραφικό Μουσειο Αίγινας

Το Ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείο στεγάζεται σε νεοκλασικό κτίριο του 1828, στην οδό Σπύρου Ρόδη 16, που κληροδότησε στο Δήμο της Αίγινας η Πολύμνια Ηρειώτη Θωμάκου, κόρη του Παναγή Ηρειώτη, ο οποίος ήταν διδάκτωρ Φιλολογίας, Αρχαιολόγος, Λαογράφος και επί σειρά ετών Διευθυντής του Σχολαρχείου της Αίγινας.


  • Μουσείο
Παρεκκλήσι του Αγίου Νικολάου του Θαλασσινού - Αίγινα
λιμάνι Αίγινας
Παρεκκλήσι του Αγίου Νικολάου του Θαλασσινού

Με το που φτάσετε στην Αίγινα, σας υποδέχεται στην άκρη του λιμανιού το παρεκκλήσι του Αγίου Νικολάου του Θαλασσινού. Πρόκειται για ένα μικρό εκκλησάκι, με μεγάλη ωστόσο ιστορία. 'Αγνωστη είναι η ημερομηνία κατασκευής του, αλλά υπάρχουν αναφορές σε αυτό από τον 16ο αιώνα.


  • Εκκλησάκι
Φάρος Μπούζα - Αίγινα
Αίγινα
Φάρος Μπούζα

Ο Φάρος του Μπούζα βρίσκεται 2 χιλιόμετρα έξω από το κέντρο της Αίγινας, στον παραλιακό δρόμο προς Πέρδικα, στην τοποθεσία Πλακάκια. Κατασκευάστηκε το 1881, έχει ύψος 9 μέτρα και στέκει εκεί, αγέρωχος και πεισματάρης, να θυμίζει εκείνες τις εποχές που έδειχνε "τον δρόμο" στους ναυτικούς μας.


  • Φάρος

Διαφήμιση

Developed By Argosaronikos.gr Dev's Team