Αξιοθέατα στα Μέθανα

Δείτε σε χάρτη όλα τα αξιοθέατα των Μεθάνων
Κρασοπαναγιά - Μέθανα
Κρασοπαναγιά
Κρασοπαναγιά

Πρόκειται για ένα πανέμορφο, γραφικό εκκλησάκι, χτισμένο δίπλα στο κύμα, πάνω σε απότομα βράχια. Σύμφωνα με τον σχετικό μύθο, ένας ναυτικός φόρτωσε τη βάρκα του με κρασιά και πήγαινε να τα πουλήσει, όταν η κακοκαιρία απείλησε τη ζωή του. Εκείνος λοιπόν, προσευχήθηκε στην Παναγία και της έταξε ένα εκκλησάκι με χώμα και κρασί, αντί για νερό. Αφού σώθηκε, έχτισε αυτό το εκκλησάκι.

Δείτε εδώ ένα υπέροχο βίντεο από drone!


  • Εκκλησία
Σπήλαιο Περιστέρι - Μέθανα
Σπήλαιο Περιστέρι
Σπήλαιο Περιστέρι

Πρόκειται για ένα πανέμορφο σπήλαιο στην δυτική πλευρά των Μεθάνων. Όπως μας προειδοποιεί και σχετική ταμπέλα στην είσοδο, δεν είναι οργανωμένο, ως εκ τούτου εισέρχεστε με δική σας ευθύνη. Αποτελείται από τρεις θαλάμους με νερό και σταλαγμίτες.


  • Σπήλαιο

Διαφήμιση

Προσθήκη Αξιοθέατου
Μέθανα
Προσθέστε ένα αξιοθέατο!

Το argosaronikos.gr βασίζεται στην διαδραστικότητα των επισκεπτών του. Προσθέστε ένα αξιοθέατο και εμείς θα πάμε, θα το φωτογραφίσουμε, θα μάθουμε πληροφορίες και θα το δημοσιεύσουμε!

Ηφαίστειο - Μέθανα
Μέθανα
Ηφαίστειο Μεθάνων

Το ανενεργό ηφαίστειο των Μεθάνων ανήκει στο ηφαιστειακό τόξο του νοτίου Αιγαίου, πού εκδήλωσε την ηφαιστειακή του δραστηριότητα κατά τους αρχαίους χρόνους. Από αναφορές αρχαίων ιστορικών, η έκρηξη του ηφαιστείου των Μεθάνων χρονολογείται μεταξύ της περιόδου 276-239 π.Χ.


  • Ηφαίστειο
Κάστρο Φαβιέρου - Μέθανα
Μέθανα
Κάστρο Φαβιέρου

Πρόκειται για κάστρο χτισμένο σε λόφο, στο στενό των Μεθάνων, το 1826, από τον Γάλλο φιλέλληνα στρατηγό Νικόλαο Κάρολο Φαβιέρο (1782-1855). Η καλύτερα διατηρημένη πλευρά του τείχους, είναι η νοτιοανατολική, που πλαισιώνεται και από δύο πύργους.


  • Κάστρο

Διαφήμιση

Developed By Argosaronikos.gr Dev's Team