Αξιοθέατα στη Σαλαμίνα

Δείτε σε χάρτη όλα τα αξιοθέατα της Σαλαμίνας
Αρχαία Πόλη Σαλαμίνας - Σαλαμίνα
Κυνοσούρα & Αμπελάκια
Αρχαία Πόλη της Σαλαμίνας

Η αρχαία πόλη της Σαλαμίνας, βρισκόταν χτισμένη στη χερσόνησο όπου σήμερα βρίσκεται η Κυνοσούρα και στην αμέσως μικρότερη χερσόνησο, βόρεια της Κυνοσούρας, όπου βρίσκονται τα Αμπελάκια. Εκεί μπορείτε να δείτε ερείπια περιβόλου, τειχών και οικοδομημάτων καθώς και το τρόπαιο της Αρτέμιδας και του Δία των Μοιρών. Έχουν βρεθεί ακόμα υπολείμματα Μακεδονικού Καμαρωτού Τάφου με συσσωρευμένα ανθρώπινα οστά, που δείχνει ενταφιασμό λειψάνων, ύστερα από κάποιον πόλεμο ή επιδημία στο νησί της Σαλαμίνας.


  • Αρχαιολογικός Χώρος
Μνημείο Σαλαμινομάχων - Σαλαμίνα
Κυνοσούρα
Μνημείο Σαλαμινομάχων

Βρίσκεται στην βόρεια ακτή της χερσονήσου της Κυνοσούρας και είναι αφιερωμένο στους νεκρούς της Ναυμαχίας της Σαλαμίνας (480 π.Χ.). Κοντά στον Αρχαίο Τύμβο των Σαλαμινομάχων, υπάρχει και ένα σύγχρονο μνημείο, έργο του Αχιλλέα Βασιλείου.


  • Αρχαιολογικός Χώρος - Μνημείο

Διαφήμιση

Προσθήκη Αξιοθέατου
Σαλαμίνα
Προσθέστε ένα αξιοθέατο!

Το argosaronikos.gr βασίζεται στην διαδραστικότητα των επισκεπτών του. Προσθέστε ένα αξιοθέατο και εμείς θα πάμε, θα το φωτογραφίσουμε, θα μάθουμε πληροφορίες και θα το δημοσιεύσουμε!

Αρχαιολογικό Μουσείο - Σαλαμίνα
Λεμπέση 42, Σαλαμίνα
Αρχαιολογικό Μουσείο Σαλαμίνας

Το Αρχαιολογικό Μουσείο, βρίσκεται στο κέντρο της Σαλαμίνας και στεγάζεται στο κτήριο του πρώην Καποδιστριακού Δημοτικού Σχολείου. Εκεί φιλοξνούνται εκθέματα από διάφορες ανασκαφές που έχουν γίνει στο νησί και από το σπήλαιο του Ευριπίδη.


  • Μουσείο
Σπήλαιο Ευριπίδη - Πόρος
Περιστέρια
Σπήλαιο Ευριπίδη

To Σπήλαιο του Ευριπίδη, βρίσκεται στην τοποθεσία Περιστέρια, νότια της Σαλαμίνας. Ανασκάφτηκε την περίοδο 1994-1997, οπότε και υπήρξαν πολυάριθμα ευρήματα τα οποία αποδεικνύουν την εντατική χρήση του,ωείτε σαν χώρος περιστασιακής διαμονής ή ως χώρος απόκρυψης θησαυρών.


  • Σπήλαιο
Ευριπίδειο Θέατρο - Σαλαμίνα
Σαλαμίνα
Ευριπίδειο Θέατρο

Χτισμένο το 1993, προς τιμήν του τραγικού ποιητή και ενός από τους τρεις μεγάλους διδασκάλους του αττικού δράματος στο αρχαίο ελληνικό θέατρο, Ευριπίδη (480 π.Χ. - 406 π.Χ.). Βρίσκεται χτισμένο σε ένα λόφο κοντά στο κέντρο της Σαλαμίνας και η πρόσβαση σε αυτό γίνεται είτε από τη νότια είσοδο με τα πόδια, ή από τη βόρεια όπου υπάρχει και χώρος στάθμευσης.


  • Ανοιχτό Θέατρο

Διαφήμιση

Developed By Argosaronikos.gr Dev's Team