yourbusinessgr

travelbookstore-gr

yourbusinessgr

yourbusinessgrΑγκίστρι - Πληροφορίες & Φωτογραφίες

Share

dragonera

Ένα όμορφο καταπράσινο νησί με έκταση 14 τ.χλμ. που λούζεται στα μπλε κρυστάλλινα νερά του Αργοσαρωνικού. Σε 45' από τον Πειραιά, καθημερινά συχνά δρομολόγια σας μεταφέρουν από και προς το νησί με τα "ιπτάμενα δελφίνια" καθώς και ferry boat για εκείνους που το αυτοκίνητο ή το μηχανάκι είναι απαραίτητο. Πρόσφατα το νησί συνδέθηκε με την Αίγινα, με ταχύπλοο σύγχρονο πλοίο αποτέλεσμα ομαδικής προσπάθειας των κατοίκων του. Super-market, εμπορικά μαγαζιά, φούρνοι, τράπεζα, τηλεφωνική εξυπηρέτηση, φαρμακείο και ιατρεία, συμβάλλουν στην άνετη και σύγχρονη διαμονή των επισκεπτών του νησιού.
Όσο για την διασκέδαση, τα θαλάσσια σπορ και τα κάθε είδους στέκια μουσικής σας περιμένουν να ξεφαντώσετε μέχρι πρωίας. Για την μετάβασή σας από τόπο σε τόπο, ενοικιαζόμενα ποδήλατα, μηχανάκια ή κατά καιρούς και αυτοκίνητα είναι στη διάθεσή σας, ενώ ένα ταξί και ένα λεωφορείο είναι έτοιμα να σας μεταφέρουν στα όμορφα μέρη του νησιου.
Τέλος τα οργανωμένα τουριστικά γραφεία, η αστυνομία, το λιμενικό σώμα, η κοινότητά μας, καθώς και όλοι οι απλοί νησιώτες, είναι πρόθυμοι να σας εξυπηρετήσουν ούτως ώστε όταν έρθει η ώρα της αναχώρησής σας, φεύγοντας από εδώ, να ανανεώσετε το ραντεβού μας για το επόμενο καλοκαίρι.

 

Μεγαλοχώρι: Η πρωτεύουσα του νησιού, ήταν από αρχαιοτάτων χρόνων το ορμητήριο πλοίων και το σημείο ανεφοδιασμού. Καταγάλανα κρυστάλλινα νερά ανάμεσα σε φυσικούς κόλπους δημιουργούν αμμώδεις περιοχές για τους λουόμενους. Γραφικά πλακόστρωτα δρομάκια, παραδοσιακά καφενεία, υπέργηρες φιγούρες με τοπικές ενδυμασίες και ο μοναδικός ανεμόμυλος, συμβάλλουν με την ύπαρξή τους στη ζωντανή ιστορία του τόπου. Σπίτια φτιαγμένα από πέτρα, άσπρα πεζούλια, κεραμοσκεπές, σπιτικοί φούρνοι, αυλές συγυρισμένες, έρχονται να συναντήσουν τις υπερσύγχρονες ξενοδοχειακές μονάδες. Τα Cafe-bar, ουζερί, εστιατόρια και Night Club περιμένουν να φιλοξενήσουν και να εξυπηρετήσουν με τον καλύτερο τρόπο όλους εσάς που θα επισκεφτείτε το νησί μας.
Πέρα και πάνω από το Μεγαλοχώρι, στο πευκόφυτο δάσος, το εκκλησάκι των Αγίων Πάντων στέκει εκεί μέσα στο πέρασμα των χρόνων και καλεί τον επισκέπτη να γνωρίσει τις ρίζες του νησιού, το Καντούντι, δηλαδή το παλιό χωριό, ό,τι έχει μείνει από τον αρχαιότερο οικισμό του Αγκιστρίου. Φεύγοντας από το Μεγαλοχώρι δυτικά, βρίσκεται ένα τοπίο μαγευτικό που συνδυάζει σε απόλυτη αρμονία το πράσινο του πεύκου με το βαθυγάλανο της θάλασσας. Δέντρα που με το πέρασμα του χρόνου γέρνουν μέσα στη θάλασσα και σχεδόν αγκαλιάζουν τα νερά και τα σκάφη στο παλιό καρνάγιο μαρτυρούν τα εκατοντάδες χρόνια που βρίσκονται εκεί.
Το πρόσφατα ασφαλτοστρομένο οδικό δίκτυο μας οδηγεί δυτικότερα του νησιού εκεί που οι πινακίδες γράφουν Δραγονέρα. Εκτός από την μοναδική καντίνα που υπάρχει εδώ όλα τα υπόλοιπα έχουν μείνει ανέγγιχτα. Κρυστάλλινα νερά, φυσικές ακρογιαλιές, πεύκα μέχρι τη θάλασσα, ησυχία είναι μόνο ένα μέρος της προσφοράς του πλούτου που μας δίνει η φύση απλόχερα. Και ο δρόμος συνεχίζει προς τα νότια, ανηφορίζει-κατηφορίζει και φτάνει σε ένα ξέφωτο, μιά όαση γεμάτη ιστορία για τους παλιούς και οπτική μαγεία για τους επισκέπτες. Είναι το Πολέμι με την παλιά εκκλησία της Αγίας Βαρβάρας που είχε τη τύχη να καθαγιάσει ο Άγιος Νεκτάριος.

 

01.jpg 02.jpg DSC00030.JPG DSC00031.JPG DSC00032.JPG DSC00034.JPG DSC00035.JPG DSC00038.JPG DSC00039.JPG DSC00046.JPG DSC00048.JPG DSC00052.JPG DSC00056.JPG DSC00059.JPG DSC00060.JPG DSC00062.JPG DSC00065.JPG DSC00069.JPG DSC00071.JPG DSC00073.JPG DSC00077.JPG DSC00078.JPG DSC00080.JPG DSC00084.JPG DSC00087.JPG DSC00092.JPG DSC00101.JPG DSC00114.JPG aponisos.jpg dragonera.jpg halikiada.jpg mariza.jpg megalohori.jpg skala.jpg

3

2

1

2

3

1